ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Μια τάξη Γιόγκα διαρκεί 1.30'

Περιλαμβάνει:

Θεωρία

Ανάπτυξη ενός συγκεκριμένου θέματος σε σχέση με την Γιόγκα, τις πρακτικές, την επίγνωση κ.α.

Άσανας

Γιόγκικες στάσεις που δυναμώνουν, τεντώνουν, αναζωογονούν, εναρμονίζουν όλα τα συστήματα του σώματος - Ενδοκρινικό , Μυο-σκελετικό, Νευρικό, Πεπτικό, Κυκλοφορικό. Παράλληλα όταν εκτελούνται με επίγνωση προσφέρουν ένα βαθύ αίσθημα ευεξίας.

Αναπνευστικές πρακτικές

Τεχνικές σωστής αναπνοής σχεδιασμένες να επανα - εισάγουν σωστές αναπνευστικές συνήθειες. Η αναπνευστική διαδικασία όταν γίνεται συνειδητά, με επίγνωση κάνει τον νου πιο ήρεμο.

Πραναγυάμας

Πράνα = Ενέργεια, Γυάμα = έλεγχος ή διεύρυνση.

Χρησιμοποιούν την αναπνοή για να επηρεάσουν την ροή της ενέργειας. Παράλληλα δυναμώνουν τους πνεύμονες. Εξισορροπούν το νευρικό και πρανικό σύστημα. Επιφέρουν νοητική και φυσική σταθερότητα . Διευρύνουν και αφυπνίζουν την ζωτική δύναμη στο σώμα και το νου.

Γιόγκα Νίντρα

Σταδιακός και συστηματικός τρόπος βαθιάς χαλάρωσης που επινόησε ειδικά για το σύγχρονο άνθρωπο ο Σουάμι Σατυανάντα. Συγχρόνως είναι μια αποτελεσματική τεχνική διαλογισμού η οποία έχει μεταμορφωτική επίδραση στο νου και τα συναισθήματα.

Διαλογισμός

Υπάρχουν διαφορετικές τεχνικές διαλογισμού, οι οποίες έχουν σαν αποτέλεσμα την ανάπτυξη της επίγνωσης, τη συγκέντρωση, την ηρεμία του νου και επιφέρουν γαλήνη.

Ο διαλογισμός είναι μια σταθερή διαδικασία απόσυρσης του νου από τις εξωτερικές αισθητηριακές εντυπώσεις, η οποία μας οδηγεί στην εσωτερική συγκέντρωση. Η συγκέντρωση αυτή μας φέρνει στην εμπειρία του διαλογισμού - στην πραγμάτωση της εσωτερικής μας ύπαρξης.


Εξειδικευμένα προγράμματα


Τα εξειδικευμένα προγράμματα, στα οποία ανήκουν η Ράντζα Γιόγκα, η μελέτη των Τσάκρας και ο Διαλογισμός, μας οδηγούν στη βαθύτερη κατανόηση του εαυτού μας σε όλα τα επίπεδα, στο φυσικό, το νοητικό, το συναισθηματικό, το ενεργειακό, το παραψυχικό. Μας βοηθούν στην εξερεύνηση του νου, στο να ανακαλύψουμε το εσωτερικό λανθάνων δυναμικό μας και τελικά να πραγματώσουμε την αληθινή μας φύση.

Όπως αναφέρεται στα κείμενα των "Γιόγκα Σούτρας" του Rishi Patanjali - "Όταν οι περισπασμοί του νου τεθούν κάτω από έλεγχο, τότε πραγματώνουμε την αληθινή μας φύση".


Εμβάθυνση στη θεραπευτική δύναμη της Γιόγκα.


«Η Γιόγκα είναι μία θεραπευτική επιστήμη η οποία θα πρέπει να συστήνεται με πρακτικό και επιστημονικό τρόπο όπως κάθε φάρμακο.»
SW. SATYANANTA


Ο σκοπός της Γιόγκα είναι η ισορροπία και η αρμονία του σώματος και του νου καθώς και η πνευματική ανάπτυξη.

Η Γιόγκα φέρνει ηρεμία, συγκέντρωση, διευρύνει την επίγνωση και δημιουργεί πνευματική ανάταση.

-Σε αυτό το εξειδικευμένο τμήμα θα δοθεί έμφαση στην σωστή στάση του σώματος εμβαθύνοντας στην άσανα και στην εξισορρόπηση της ενέργειας εμβαθύνοντας στην πραναγιάμα.

Καθώς η στάση γίνεται ποιο σωστή η ενέργεια ρέει καλύτερα, η δύναμη και η ζωτικότητα μας αυξάνονται.

-Επίσης περιλαμβάνει πρακτικές για την διεύρυνση της επίγνωσης και της κατανόησης του εαυτού μέσα από πρακτικές παρατήρησης και τεχνικές διαλογισμού.

Η θεραπεία αρχίζει από μέσα μας, από το κέντρο μας. Καθώς η καρδιά μαλακώνει γαληνεύει και η επίγνωση διευρύνεται η οπτική μας για τα πράγματα γύρο αλλάζει, απελευθερωνόμαστε, την θέση της αδυναμίας παίρνει η δύναμη σε όλα τα επίπεδα της ύπαρξης μας και η θεραπεία έρχεται εκεί που την χρειαζόμαστε.

 

Γιόγκα για παιδιά.

Ταξιδεύοντας στον "μαγικό κόσμο" της γιόγκα, η παιδική ψυχή γίνεται ψυχή όλου του πλανήτη...

Τα παιδιά ανακαλύπτουν τις άπειρες δυνατότητες τους...

Βαδίζοντας στο φωτεινό μονοπάτι της ηρεμίας, της άσκησης και της συγκέντρωσης, μαθαίνουν να χαλαρώνουν, να αναπνέουν σωστά, να συνεργάζονται και να αναπτύσσουν θετικές ποιότητες.

Μέσα από το γέλιο και την χαρά, την φαντασία και τον οραματισμό, η γιόγκα γίνεται παιχνίδι, το παιχνίδι άσκηση και η άσκηση παραμύθι!!!!!!!!


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2022 - 2023

ΔΕΥΤΕΡΑ Hatha 1
Αρχαρίων

18:00 - 19:30
Hatha 2 & 3
Εμβαθύνοντας στην Γιόγκα για ισορροπία και αρμονία
(θεωρία & πρακτική)
20:00 -21:30

ΤΡΙΤΗ Hatha 3
09:00 - 10:30
18:00 - 19:30
Ομάδα Ψυχικής υγείας
(Διαχείρηση του νου - Χαλάρωση - Διαλογισμός)
20:00 - 21:30

ΤΕΤΑΡΤΗ Hatha 1
Αρχαρίων

18:00 - 19:30
Hatha 2 
20:00 - 21:30

ΠΕΜΠΤΗ Hatha 3
18:00 - 19:30
Διαλογισμός
20:00 - 21:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Hatha 3
09:00 - 10:30

Γίνονται ειδικές τιμές για μαθητές, φοιτητές και άνεργους με επίδειξη κάρτας ανεργίας